Taitei chinezesti cu vita (Beef Lo Mein)

0
5655

O reteta delicioasa pentru toti fanii bucatariei asiatice si nu numai.

Ingrediente (4 portii):

4-500g pulpa de vitel

Marinata:
2-3 linguri sos soia dark
2 linguri sos de stridii
1 lingura de otet de orez

Sosul:
150ml supa de vita
2 linguri de sos soia dark
2 linguri sos de stridii
1 lingurita de zahar brun
1 lingura amidon de porumb

Alte ingrediente:
300g taitei cu ou sau doar din grau
1 lingurita de ulei de susan
1 morcov mare
1 ardei gras
jumatate de varza
2-3 ciuperci medii ca marime
2-3 catei de usturoi
4-5 linguri de ulei pentru prajit

Se taie carnea de vita in fasiute subtiri si apoi in cubulete cat mai mici. Se adauga peste ea ingredintele de marinare (sos soia, sos stridii, otet de orez). Amestecati bine sosurile cu carnea si lasati-le sa se odiheasca minim 30 de minute.

Cat asteptati sa se marineze carnea pregatiti si celelalte ingrediente.

Intr-o ceasca combinati sosul de soia, sosul de stridii, supa de vita, zaharul si amidonul. Puneti deoparte pentru mai tarziu.

Intr-o oala maricica puneti la fiert aproximativ 3 litri de apa cu jumatate de lingurita de sare. Cand apa fierbe adaugati taiteii si fierbeti cu 1-2 minute mai putin decat instructiunile de pe pachet. Scoateti taiteii din apa cand sunt gata, clatiti cu un jet de apa rece si apoi picurati cativa stropi de ulei de susan peste ei si amestecati bine. Puneti deoparte pentru mai tarziu.

Intre timp maruntiti legumele. Taiati ardeiul si ciupercile in cubulete de aproximativ 1 cm marime. Morcovul taiati-l felii subtiri (aproximativ 1-2 mm). Usturoiul taiati-l feliute subtiri.

Varza trebuie taiata „fideluta” – adica fasii cat mai subtiri.

Incingeti wok-ul sau o tigaie mai mare la temperatura cat mai ridicata. Adaugati 2 lingurite de ulei de susan. Aruncati carnea de vita in wok si prajiti maxim 1-2 minute pana este rumenita pe toate partile. Nu lasati carnea mai mult pentru ca se intareste. Scoateti carnea intr-un vas si acoperiti. Pastrati pentru mai tarziu.

Incingeti wok-ul la o temperatura cat mai mare. Adaugati 1-2 lingurite ulei de susan. Cand uleiul s-a incins bine, adaugati usturoiul. Amestecati 20-30 de secunde si apoi adaugati morcovii, ciupercile si ardeiul. Amestecati rapid timp de 1 minut. Apoi adaugati varza si mai tineti pe foc 1-2 minute amestecand incontinuu. Adaugati taiteii si amestecati bine la foc puternic 1-2 minute.

Adaugati sosul in wok impreuna cu carnea de vita. Amestecati bine si serviti fierbinte. Se mai poate adauga sos de soia in farfurie dupa gust. Pofta buna!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ